16
joulukuu
2015
|
09:00
Europe/Helsinki

Nyt etsitään Suomen digiosaavinta opettajaa!

Yhteenveto

Suomen digiosaavin opettaja -kilpailussa haetaan opettajaa, joka luovasti ja määrätietoisesti hyödyntää nykyteknologiaa opetuksessaan pedagogisesti tarkoituksenmukaisella tavalla.

Suomen digiosaavin opettaja -kilpailussa haetaan opettajaa, joka luovasti ja määrätietoisesti hyödyntää nykyteknologiaa opetuksessaan pedagogisesti tarkoituksenmukaisella tavalla. Asiantuntijatuomariston valitsema Suomen digiosaavin opettaja palkitaan EDUCA-messuilla
29. tammikuuta 2016. Kilpailu on Epsonin järjestämä ja se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

OECD:n tuoreen raportin mukaan suomalaiset koulut ovat verrattain hyvin varusteltuja teknologisesti, mutta laitteiden hyödyntämistä oppimisessa voidaan vielä kehittää. Pelkkä tabletti tai se, että käytetään tietokoneita ei vielä riitä, vaan sen pitää olla opettajan työn ja oppimisen tukena sekä pedagogisesti järkevää. Haluamme Suomen digiosaavin opettaja -kilpailun kautta rohkaista opettajia hyödyntämään nykyteknologiaa järkevällä ja pedagogisella tavalla sekä jakamaan hyväksi havaittuja toimintatapoja kollegoilleen, sanoo Epsonin markkinointiasiantuntija Eeva Saari.

Epsonin tuoteperheeseen kuuluu oppimiskäyttöön tarkoitetut älyprojektorit, joita on jo käytössä useassa suomalaisessa koulussa.

Kilpailu on avoin kaikille kouluasteesta riippumatta

Suomen digiosaavin opettaja -kilpailu on avoin kaikille suomalaisille oppilaitoksille kouluasteesta riippumatta. Kilpailuun voi joko ilmoittaa itsensä tai ehdottaa tuntemaansa digiosaavaa opettajaa. Osallistua voi kilpailusivuston kautta (www.suomendigiosaavinopettaja.fi) 17.1.2016 asti ja voittaja julkistetaan EDUCA-messuilla 29. tammikuuta 2016.

Palkittavan opettajan valitsee tuomaristo, joka koostuu alan johtavista ammattilaisista. Tuomaristossa istuvat muun muassa Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n erityisasiantuntija Jaakko Salo, Suomen rehtorit ry:n puheenjohtaja Riikka Lindroos, Lentävä Liitutaulu Oy:n toimitusjohtaja Riku Alkio, tekniikkatoimittaja ja Elisan digikoulussa koodausta opettava Osku Kannisto sekä Epsonin Suomen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Eeva Saari.

Valintakriteerinä innostava ja pedagogisesti toimiva opetuskokonaisuus

Tuomaristo kiinnittää arvioinnissa huomiota pedagogisesti toimivaan ja oppilaita innostavaan digitaaliseen opetuskokonaisuuteen. Nykyteknologiaa voivat olla esimerkiksi tietokoneet, älypuhelimet, tabletit, langattomat verkkoyhteydet, interaktiiviset projektorit ja taulut tai parhaimmillaan näiden luova yhdistäminen innostavaksi pedagogiseksi opetuskokonaisuudeksi.

Kilpailun voittaja palkitaan Epsonin kannettavalla EB-U32 Full HD -projektorilla ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan Epson EcoTank -mustesuihkutulostin.

Epson on maailman johtava innovaatioiden edelläkävijä ja sen tarjoamien tuotteiden valikoima ulottuu mustesuihkutulostimista ja -tulostusjärjestelmistä, 3LCD-projektoreista sekä teollisuusroboteista tunnistimiin ja muihin mikrolaitteisiin.

Lisätietoja:Eeva Saari, Marketing Services Specialist, EpsonPuh. 358 50 355 2344, sähköposti: eeva.saari@epson.eu

www.suomendigiosaavinopettaja.fi