Stockholm,
23
Maj
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nytt sortiment A3- och A4-bläckstråleskrivare för aktiva arbetsgrupper

Den nya svartvita serien framställer 40 000 sidor; segmentets högsta bläckkapacitet!

Epson har annonserat två nya serier WorkForce Pro-flerfunktionsskrivare och skrivare för högpresterande kontor, ett drag som innebär att företagets kännetecknande bläckstråleteknik med sin låga miljöpåverkan, få ingrepp och höga produktivitet, nu blir tillgängligt för mindre arbetsgrupper som vill ha möjlighet till såväl A3 som A4. WF-C8690, WF-C8610 och WF-C8190 ger bättre prestanda för A3-utskrifter i detta segment, medan WF-M5799DWF, WF-M5299DW och WF-M5298DW ger snabba och tillförlitliga svartvita A4-utskrifter med hög kapacitet och en låg total ägandekostnad (TCO).

Maths Arvesjö, Business Sales Manager på Epson Sverige, säger: ”Dessa bläckstråleskrivare, som krossar laser, sparar energi, tid och pengar, och är fullpackade med funktioner för företagsproduktivitet och dokumenthantering. De har utformats särskilt för att minska miljöpåverkan, reducera antalet ingrepp och effektivisera arbetsflödet och samtidigt hålla kostnadsbesparande i centrum av vad de gör. De få ingreppen och miljömässiga fördelarna gör dessa enheter perfekta även för specialiserade, vertikalt integrerade verksamheter som exempelvis utbildning, sjukvård, offentlig sektor och detaljhandeln att uppfylla såväl sina utskrifts- som CSR behov.”

WF-C8000-serien är perfekt för företagskunder som vill ha A3-funktion i sina utskrifter, men som inte kräver den höga kapaciteten i Epsons Enterprise- eller RIPS-enheter. Det är inte bara vanliga A4-dokument som framställs snabbt: En tid till första utskrift på 5,5 sekunder bereder även väg för ett antal användningar för A3-dokument som exempelvis egna broschyrer, broschyrutkast för korrekturläsning, Excel-kalkylblad, byggritningar, kalkylblad för klassrum, broschyrer och mycket mer.

På samma sätt uppfyller WF-M5000-serien kraven på företag där en robust, svartvit utskriftslösning krävs med en konkurrerande total ägandekostnad för användning i små arbetsgrupper med en hög utskriftsvolym. Dess imponerande bläckkapacitet på upp till 40 000 sidor – högst i sitt segment 1 – bidrar till att ge denna låga totala ägandekostnad, samtidigt som den erbjuder minimala ingrepp från användaren. Detta ökar inte bara produktiviteten, dess värme- och kontaktfria utskriftsprocess ger även en omfattande mediaflexibilitet.

Utskrifter med dessa modeller använder minst 90 % mindre energi än motsvarande lasermodeller 2 , vilket hjälper till att minska miljöpåverkan och att sänka användarnas elräkningar. Och allt detta samtidigt som den uppnår en tid till första utskrift på 4,8 sekunder, snabbare än hos motsvarande lasermodeller 3 .

Båda serier har byggts särskilt för företag och erbjuder program och verktyg som uppfyller behoven hos olika användare. Verktyg och programvara som Epson Print Admin, Document Capture Pro 4 och Epson Device Admin, tillför ytterligare funktioner till enheten – mer än bara utskrift och skanning. Epson Open Platform 5 och vårt arbete med ISV:er tillför extra lösningar, till exempel utskriftsprogrammet PaperCut.

1. Genomsnittlig utskriftskapacitet. Den verkliga utskriftskapaciteten varierar beroende på de bilder som skrivs ut och på användningsförhållandena. Mer information finns på www.epson.eu/pageyield. Jämförelse mot de 20 bäst säljande svartvita laserskrivarna i Västeuropa och Central- och Östeuropa med en utskriftshastighet på mellan 21 och 45 sidor per minut, enligt IDC under 12 månader fram till och med december 2017. Uppgifterna har hämtats från BLI där så varit möjligt, eller enligt uppgift på tillverkarnas webbplatser. 2. Jämförelse mot de 10 bäst säljande svartvita laserskrivarna i Västeuropa och Central- och Östeuropa med en utskriftshastighet på mellan 21 och 45 sidor per minut, enligt IDC under 12 månader fram till och med december 2017. Uppgifterna har hämtats från BLI där så varit möjligt, eller enligt uppgift på tillverkarnas webbplatser. 3. Jämförelse mot de 10 bäst säljande svartvita laserskrivarna i Västeuropa och Central- och Östeuropa med en utskriftshastighet på mellan 21 och 45 sidor per minut, enligt IDC under 12 månader fram till och med december 2017. Uppgifterna har hämtats från BLI där så varit möjligt, eller enligt uppgift på tillverkarnas webbplatser. 4. Endast på flerfunktionsenheter. 5. Endast kompatibel med flerfunktions PCL/PS-enheter.

Funktioner WF-C8690 WF-C8610 WF-C8190
Skriver ut med upp till 34 s/min i svartvitt och färg (24 s/min ISO)
PDL, inklusive avancerade PCL 5 och 6-inställningar (offset, överhopp av tomma sidor, typsnitt) samt PostScript 3 -
GDI - -
MFP/SFP: MFP MFP SFP
Maximal papperskapacitet på 1 835 sidor
Mindre väntetid med 5,5 sek tid till första utskrift (från klar-läge)
Förbrukningartiklar: stor svart (bläck) för upp till 11 500 sidor / stor färg (bläck) för upp till 8 000 sidor -
Epson Connect
Gigabit Ethernet / Wi-Fi Direct / NFC
Skanna till e-post, FTP och nätverksmappar utan dator -
Automatisk dubbelsidig utskrift
Webbkonfiguration
Stöd för LDAP-adressböcker -
Direkt USB-utskrift och skanning Endast utskrift
Fristående omvänd ordning från stordator – beställer korrekt om utskrifter som skickas via äldre stordatorer
PrecisionCore-teknik
Automatisk dokumentmatare för dubbelsidigt -
Dubbelsidig skanning i ett svep med ADF -
Miniatyrrapport för fax -
Lättanvänd 5-tums pekdisplay i färg 2,4 tum
ENERGY STAR-certifierad

 

Funktioner WF-M5799DWF WF-M5299DW WF-M5298DW
Multifunktionsenhet - -
Enfunktionsenhet  
Skrivarspråk PCL/PS PCL/PS PCL/PS
Maximal bläckkapacitet på upp till 40 000 sidor
Snabb skanning i flera steg med 24 bilder per minut (svartvitt och färg) - -
Låg energiförbrukning vid drift 25 W 25 W 25 W
Epson Open Platform redo - -
Epson Print Admin klart
Pigmenterat DuraBrite Ultra-bläck
Standard 330-arks pappersinmatning, 830-arks max pappersinmatning med pappersmatning som tillval (80 gsm) Standard/max 331

 

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med målet att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, armbandsur och industrirobotar fokuserar företaget på att främja innovation och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen leds av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har över 76 000 anställda i 87 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och över sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

https://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 830 anställda och sålde för 1,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2017. http://www.epson.se

Miljövision 2050 

http://eco.epson.com/