Over Epson

Onze geschiedenis

Epson is zijn tijd altijd ver vooruit geweest. Letterlijk. Daiwa Kogyo Ltd. (later Seiko) werd in 1942 opgericht als een kleine horlogefabriek. Epson heeft in zijn bestaansgeschiedenis heel wat nieuwe technologieën geïntroduceerd en wordt gekenmerkt door het streven naar voortdurende vernieuwing en het verleggen van grenzen. Dat doen we nu al 50 jaar en dat zullen we ook blijven doen. Dit is niet alleen onze ambitie, het is onze missie.

Bekijk het overzicht van onze baanbrekende producten.

Waar komt de naam ‘Epson’ vandaan

De merknaam Epson is afgeleid van de EP-101, een elektrische printer die de aanzet gaf voor de uitbreiding van het bedrijf naar het segment van de informatie-apparatuur. De EP-101 was onze eerste commerciële printer en dit product komt voort uit de ontwikkelingen die eerder zijn gedaan voor een bekend sportevenement in Tokio. ‘EP’ staat voor ‘Elektrische printer’ en met de toevoeging ‘son’ (zoon) wilden we uiting geven aan onze wens om deze eerste elektronische printer te laten opvolgen door heel veel andere waardevolle producten en diensten op allerlei gebieden.

Lees meer over onze bedrijfsgeschiedenis.

De vier gebieden waarop Epson wil innoveren

Epson wil waarde genereren met zijn efficiënte, compacte precisietechnologieën voor afdrukken, visuele communicatie, wearables, robotica en micro-devices om innovatie in vier segmenten te bevorderen:

  • Inkjettechnologie

  • Visuele communicatie

  • Wearables

  • Robotica

Lees meer over de vier segmenten waarin we innoveren.

Bedrijfsinformatie

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden met behulp van zijn zelf ontwikkelde, efficiënte en compacte precisietechnologie. Het assortiment van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, smart glasses, detectiesystemen en industriële robots, en wij streven ernaar innovatie te bevorderen en de verwachtingen van onze klanten te overtreffen op het gebied van inkjettechnologie, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door de in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 80.000 werknemers in 86 bedrijven en is trots op zijn bijdragen aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn doorlopende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

Zie ook onze corporate video hieronder.

download
Epson_corporate_video_EN

 

Bedrijfsvisie

Bij Epson creëren we waarde, waarbij we de aspiratie hebben om een betere wereld te creëren en een bedrijf te worden waar je niet omheen kunt. Epson wil met zijn technologieën waarde genereren en daarmee de wereld in positieve zin veranderen met innovaties in vier segmenten. We zorgen voor innovatie in het inkjetsegment door voor kantoren en de industrie inkjetprinters te ontwikkelen die zeer goede milieuprestaties leveren, en voor visuele innovatie door een revolutionaire verandering in visuele communicatie teweeg te brengen. Verder proberen we het wearables-segment te innoveren met producten die gebruikers met plezier dragen en hun een gevoel van status geven. Daarnaast willen we in robotica innoveren met robots die mensen ondersteunen in tal van verschillende situaties.

Wanneer we deze doelen halen, kunnen we mensen bevrijden van eentonige, handmatige werkzaamheden en zal er geen tijd en moeite meer worden verspild. Bovendien zullen mensen creatiever worden en zullen we een duurzame en welvarende maatschappij creëren waarin mensen veilig en gezond kunnen leven.

Lees meer over onze bedrijfsvisie.

 

Sponsoring

Het wereldwijde partnership van Epson met Mercedes-AMG Petronas Motorsport toont de samenwerking van twee merken die elkaar hebben gevonden in het eindeloze streven naar innovatie, wereldwijd leiderschap en de ontwikkeling van hoogwaardige producten.

Lees meer over ons partnership met Mercedes-AMG Petronas Motorsport en bekijk de onderstaande video.

 

Epson en het milieu

Bij Epson’s grootse plannen voor de toekomst gaat het om veel meer dan alleen printen en projecteren. We geven enorm veel om de wereld om ons heen – en als toonaangevend bedrijf zien we het als onze plicht om een actieve rol te spelen bij het verantwoorde en duurzame beheer van natuurlijke hulpbronnen wereldwijd.

De eerste en makkelijkste stap is de vermindering van de CO2-uitstoot. Het is intussen wel duidelijk dat er grenzen zijn aan de draagkracht van de aarde. Epson heeft als nadrukkelijk streven om de CO2-uitstoot van zijn producten vóór 2050 met 90% te verminderen.

Lees meer over Epson en het milieu.