12
lipanj
2017
|
15:53
Europe/Amsterdam

Poboljšanje radnih i životnih uvjeta tehnologijom

Epson je fokusiran na razvoj istinski inovativne i ekološki učinkovite tehnologije koja će promijeniti navike i praksu na radnom mjestu.

Čvrsto vjerujem da korporacije poput Epsona postoje kako bi učinile svijet boljim. To možemo postići samo ako slušamo naše korisnike, kao i čitavo društvo, te sukladno tomu konstruiramo proizvode i poslovne modele. Epsonovi proizvodi i tehnologije koje ste vidjeli na sajmu CeBIT osmišljeni su kako bi riješili stvarne probleme i učinili naše živote ugodnijima, učinkovitijima i kreativnijima
Mr Minoru Usui, Seiko Epson Corporation, Global President

Upravo te riječi najbolje definiraju Epson kao tvrtku koja neprestano traga za poboljšanjem svih dijelova tehnologije. Od visoko preciznih robota preko pametnih naočala do ispisa. Mnoge najviše zanima samo najnoviji razvoj, no Epsonovi proizvodi utemeljeni su u tradicionalnom japanskom duhu “monozukuri” – umjetnosti i znanosti proizvodnje – te vrijednostima majstora koji su izvorno utemeljili tvrtku, tada proizvođača ručnih satova.

Sve ovo znači da smo silno ponosni na to što nadmašujemo očekivanja svojih korisnika. Majstori sušija često navode osmijehe mušterija kao najvažniju motivaciju u radu. S Epsonom je jednako. Možda će zvučati čudno, ali prihod i profit nisu naše najveće brige. Uvjereni smo da su oni posljedica stvaranja proizvoda koji ljudima pomažu u poboljšanju učinkovitosti radnih mjesta i kvalitete življenja. Pošto smo razvoj i proizvodnju zadržali u tvrtki možemo sprovesti u djelo ono što primijete naši korisnici. Na taj način postižemo neprekidan ciklus poboljšanja.

Naši korisnici poručili su da žele da pisači budu kompaktni i učinkoviti, da koriste održive tehnologije, uz nizak trošak, te smo stvorili novi uredski inkjet pisač na novoj tehnologiji, seriju Workforce Enterprise. Ovaj pisač štedi novac i električnu energiju, no što je sa hrpama papira koje se na njemu ispisuju? Ured bez papira postao je zanimljivom temom jer su korisnici smatrali kako će to povećati učinkovitost i smanjiti potrošnju papira. No mi na to gledamo drugačije.

Iako su nam korisnici s jedne strane poručili kako cijene očuvanje prirodnog okoliša, poručili su nam i da cijene papir. Naš odgovor na to je PaperLab kojega smatramo prvim uredskim sustavom za proizvodnju papira suhim procesom. Pri puta pojavio se u Japanu krajem 2016. a na sajmu CeBIT 2017 smo ovu izuzetnu tehnologiju premijerno prikazali u Europi. Krajnji cilj je bezgraničan ispis i recikliranje papira. Nadamo se da ćemo jednoga dana moći ponuditi PaperLab različitih veličina, kako za proizvodne pogone i urede, tako i za kućnu uporabu.

Više o seriji pisača Enterprise: https://www.epson.eu/verticals/workforce-enterprise

O tvrtki Epson
Tvrtka Epson vodeća je u svijetu u području tehnologije posvećena povezivanju ljudi, stvari i informacija putem svojih originalnih, učinkovitih, kompaktnih i preciznih tehnologija. Nudeći širok asortiman proizvoda, od tintnih pisača i digitalnih sustava za ispis do 3LCD projektora, pametnih naočala, sustava senzora i industrijskih robota, tvrtka je usmjerena na poticanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata u području tintnog ispisa, vizualnih komunikacija, opreme i robotike.

Pod vodstvom tvrtke Seiko Epson Corporation sa sjedištem u Japanu, grupacija Epson zapošljava više od 72.000 djelatnika u 88 tvrtki diljem svijeta i ponosi se svojim doprinosima zajednicama u kojima djeluje i ulaganjem stalnih napora u smanjenje negativnog utjecaja na okoliš.
www.global.epson.com

O tvrtki Epson Europe 
Epson Europe B.V., sa sjedištem u Amsterdamu, regionalno je sjedište grupacije za Europu, Bliski istok, Rusiju i Afriku. Zahvaljujući radnoj snazi od 1700 zaposlenika prodaja tvrtke Epson Europe za fiskalnu godinu 2016. iznosila je 1,7 milijardi eura. 
www.epson.hr

Ekološka vizija 2050.
http://eco.epson.com/