Amsterdam,
29
september
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

POWERMASK-tentoonstelling bevat ontwerp van Richard Quinn, afgedrukt op een SureColor SC-F9200 printer

Dye-sublimation technologie van Epson brengt tentoonstelling over de kracht van maskers tot leven

Eén van de in het oog springende ontwerpen van de aanstormende modeontwerper Richard Quinn, gemaakt met behulp van de SureColor SC-F9200 dye-sublimation printer, maakt onderdeel uit van de tentoonstelling POWERMASK. Deze is tot zondag 7 januari in het Rotterdamse Wereldmuseum te bezoeken.

Curator van de tentoonstelling is de bekende Belgische modeontwerper Walter van Beirendonck, die al sinds de jaren '80 bekendstaat om zijn modecollecties waarin uitgesproken kleurgebruik en grafische invloeden een belangrijke rol spelen. Hij is al jaren gefascineerd door maskers, en heeft besloten een tentoonstelling te creëren waarin hij duikt in de rol die maskers door de eeuwen heen hebben gespeeld.

Eén van de meer hedendaagse stukken uit de tentoonstelling zijn een matchende morph suit en een lange jas met opvallend rozenpatroon, ontworpen door Richard Quinn. Het materiaal voor deze outfit is in zijn Londense studio geprint met een Epson SureColor SC-F9200 dye-sublimation printer.

We zijn heel trots dat Richard Quinn’s werk is gekozen voor een grote tentoonstelling van zo’n gerespecteerd modeontwerper. Naast een showcase voor Quinn’s opvallende ontwerpen, is het een uitgelezen kans om mensen te laten zien hoe kleurrijk en scherp textiel kan zijn dat met een SureColor dye-sub printer is bedrukt.
Richard Barrow, senior product manager bij Epson Europe
Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 72000 werknemers in 88 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

www.global.epson.com

Over Epson Europe 

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1.7 miljard euro.

www.epson.eu

Ecologische visie 2050

http://eco.epson.com/