Amsterdam,
15
januari
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Print farming wordt steeds populairder en dat begint zijn vruchten af te werpen

Drukbedrijven investeren steeds vaker in een aantal kleinere, maar hoogwaardige printers

Bijdrage van Duncan Ferguson, Director, Professional Graphics bij Epson.

Ik reis veel rond Europa om commerciële bedrijven in het drukkerijwezen te bezoeken die een groot aantal services aanbieden. Daarbij heb ik een belangrijke nieuwe trend waargenomen: print farming. Bedrijven investeren hierbij in kleinere, hoogwaardige en zeer betrouwbare printers van hetzelfde ontwerp, zodat ze gekalibreerde en consistente prestaties kunnen leveren, in plaats van één zeer grote printer voor hoge volumes aan te schaffen.

Onze klanten in het professionele drukkerijwezen zijn steeds vaker op zoek naar flexibiliteit in wat ze kunnen afdrukken, om de potentiële omzet te kunnen optimaliseren. Tegelijkertijd willen ze over de efficiëntste manier beschikken om de productiekosten te beheersen. Als gevolg hiervan verwacht ik dat steeds meer bedrijven zullen investeren in technologieën die schaalbaar zijn, die meerdere inktsets kunnen gebruiken of meerdere substraten tegelijk kunnen uitvoeren, maar die ook zeer betrouwbaar zijn.

Met deze aanpak hebben bedrijven de flexibiliteit om taken niet alleen over meerdere printers te verspreiden, maar om meerdere taken op meerdere printers uit te voeren, in het vertrouwen dat de kwaliteit altijd exact hetzelfde is. Enkele van onze klanten in de grootformaatsector gebruiken een totaal van 6, 10, 14 of zelfs meer printers. We zien deze zelfde trend ook in de industriële etiketten-sector, waarbij bedrijven hun SurePress-printers multifunctioneel inzetten.

Het mooie aan print farming is dat bedrijven één aanzienlijke investering in één machine kunnen vermijden, die ze vele jaren zeer intensief moeten inzetten om het rendement uit hun investering te kunnen halen. In plaats daarvan kunnen ze op regelmatige basis incrementele, betaalbare investeringen doen en profiteren van ontwikkelingen in de technologie.

PhotoBox is een mooi voorbeeld van print farming. Het bedrijf maakt gebruik van meer dan 20 exemplaren van slechts twee Epson SureColor-printermodellen met een vergelijkbaar ontwerp voor het produceren van alle gepersonaliseerde fotocanvassen, in elke gewenste kwaliteit. Ze produceren dagelijks duizenden prints, en dat zeven dagen per week, met een piek van meer dan 12.000 afzonderlijke canvassen per dag tijdens de kerstperiode!

Het canvasdrukken bij PhotoBox is dan ook een zeer gestroomlijnde operatie. Beelden die worden ontvangen via een van de 18 lokale websites, worden automatisch genest voordat ze in full-roll batches worden geprint op een SureColor-printer en op formaat worden gesneden en afgewerkt. Het volledige proces, van ontvangst van de bestelling tot het verzenden, neemt normaal gesproken minder dan 24 uur in beslag.

Het print farm-model is ideaal voor dit soort omgevingen. Productie kan op meerdere eenheden worden opgeschaald, of verminderd, met gebruik van een scala aan media. En printers die om wat voor redenen dan ook uitvallen, hebben een minimale invloed.

Maar het is niet alleen voor signage, het printen van fotocanvassen en etiketproductie dat print farming steeds populairder wordt. De grootste klanten voor de Robustelli MonnaLisa-printer voor textieldruk zetten farming voor meer dan 10 systemen in. We zien deze zelfde trend nu bij de SureColor F9200 dye-sublimation-printer, en retailers beginnen hun analoge fotolabs te vervangen door meerdere exemplaren van de SureLab D700.

Bij Epson laten we deze behoeften nu vanaf de vroegste planningsfase bij het ontwerp van onze printers meewegen. Onze kernprincipes van een compact design, grote nauwkeurigheid en energiezuinigheid zijn uitermate geschikt voor het ontwerpen van printers die aan alle behoeften van print farms voldoen.

Voor meer informatie over de professionele productieprinters van Epson, klikt u hier.

- einde -

 

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com