Amsterdam,
15
november
2017
|
12:03
Europe/Amsterdam

Rik van Zantwijk aangesteld als Head of Sales Benelux bij Epson

Epson Europe stelt Rik van Zantwijk (52) aan als Head of Sales, Business Sales voor de Benelux. In deze rol is Van Zantwijk verantwoordelijk voor o.a. de realisatie van Epson’s ambitieuze groeidoelstellingen op gebied van zakelijke inkjetprinters. De grote investeringen die Epson heeft gedaan op gebied van inkjettechnologie beginnen hun vruchten af te werpen, hetgeen voor Epson een bevestiging is dat het met inkjet de toekomst van de zakelijke printing markt in handen heeft. Naast printing draagt Van Zantwijk de verantwoordelijkheid voor de sales van andere zakelijke producten, zoals projectoren en scanners . Van Zantwijk gaf eerder leiding aan de International Sales Division van Ricoh en het Canon Partner Channel in Nederland. Bij Epson zal Van Zantwijk zich in eerste instantie richten op het verbreden en versterken van het indirecte B2B kanaal.

Epson beschikt over een revolutionair productportfolio van snelle, milieuvriendelijke en voordelige zakelijke printers. Net als Epson geloof ik in de toekomst van business inkjet en zie ik hier enorme kansen nu het milieubewustzijn toeneemt bij organisaties. Maar ook ben ik ervan overtuigd dat bedrijven met onze zakelijke inkjetprinters aanzienlijke financiële besparingen kunnen realiseren,” aldus Van Zantwijk. “Niet voor niets moedigen we bedrijven met onze Make the Switch campagne dan ook aan de overstap van laser naar inkjet te maken.”, vervolgd Van Zantwijk.

Daarnaast ben ik zeer verheugd dat ik nu werkzaam ben bij de wereldmarktleider op gebied van projectie. Epson staat sinds 2001 aan de top van de projectiemarkt en dit is iets waar Epson en onze partners, die hier een belangrijke rol bij hebben gespeeld, trots op mogen zijn. Ik hoop de komende jaren een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de diverse markten waarin we met projectie actief zijn.”, zegt Van Zantwijk.

Over Epson’s strategie voor het kanaal zegt Van Zantwijk: “Epson kiest voor een exclusieve route-to-market via geautoriseerde business partners. Het kanaal waardeert die duidelijke aanpak. Ons sales team werkt samen met de channel partners om hun business te laten groeien. We investeren in echte partnerships, met wederzijdse afhankelijkheid en vertrouwen. Dat is de basis voor onze lange termijn visie.

Rik van Zantwijk op LinkedIn: www.linkedin.com/in/rikvanzantwijk

Lees ook meer over Epson’s investeringen in de eigen inkjettechnologie.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com