twitter share quote
like_disabled
04
Decembrie
2020
|
11:27
Europe/Bucharest

Запознайте се с Любомир Миланов, консултант по бизнес развитие на потребителски продукти, Epson България

1. Какво е образованието Ви? Кое харесвате най-много от времето си в училище и в университета?Първоначално в гимназията супер много се интересувах от електроника. Завърших професионална квалифакация със специалност Микропроцесорна техника. Когато кандидатсвах в университет, реших да наблегна повече на комуникациите и записах Връзки с обществеността в Софийския университет.Най-много съм благодарен за хората, с които съм се запознал докато съм се обучавал.

2. Каква беше първата Ви работа? Какви бяха Вашите кариерни постижения по това време?

Първата ми работа беше в кино по времето, когато още учих в университета. За постижение смятам доверието, което ми гласуваха мениджърите ми тогава като ми възлагаха задачи на разнообразни позиции и менторване на новопостъпилите колеги. Все още нося в себе си тази любов към киното.

3. Как навлязохте в ИТ областта, където работите сега?Още откакто бях в гиназията се интересувах от новите технологии и постоянно обсъждахме иновациите с приятелите ми. Познанствата, които бях създал, ми помогнаха и един ден един приятел ми сподели за възможност за работа в една софтуерна компания. Оттам-нататък не съм спирал да надграждам.

4. Какво означава лидерството за Вас?

Лидерство е да не спираш да научаваш нова информация и винаги да си една стъпка напред. Лидерство е да даваш най-добрия пример на хората, с които работиш. Лидерство е колегите ти да идват при теб да се добитват за съвети, а не ти да им нареждаш какво да правят.

5. Какво бихте препоръчали на един млад човек в началото на неговата кариера?

Да вярва в себе си и да не забравя откъде е тръгнал. С усилена работа, положителен подход и добро отношение към хората, които срещне по пътя си, успехът е неизбежен.

6. Как балансирате бизнеса с личния живот?

Обичам да имам подреден график за всеки ден от предния. Аз съм от хората, които избират облеклото си за деня от предната вечер. Има го и момента, че винаги мога да обърна внимание на някой бизнес въпрос дори и да не ми влиза в графика.

7. Споделете 5 урока, който научихте в бизнеса?

- Бъди човек! Хората правят бизнес с хора.

- Понякога ще ти се налага да работиш извънредно, но това винаги ще бъде в твоя полза в бъдеще.

- Създай си график и рутина и се придържай към него, доколкото е възможно. Реда намалява стреса и напрежението.

- Не спирай да се информираш и да си в крак с новините и технологиите.

- Имаш много повече възможност за успех с усмивка на лице.

8. Каква е рецептата за успешна кариера? Споделете 5 неща, които правят успешните хора.

- Не спират да научават нови неща.

- Широкоскроени са и не си налагат ограничения.

- Уважават всички останали и вярват, че от всеки човек има какво да се научи.

- Спортуват и балансирата умствената тренировка с физическата.

- Действат добре в динамична среда и не се страхуват да експериментират.

9. Коя е най-голямата грешка, която сте правили? Как се справихте със ситуацията?

Ако трябва да съм откровен, не се сещам за грешки, които да съм правил. Не казвам, че съм безгрешен, но виждам нещата по-друг начин. За мен съществуват уроци, а не грешки. Благодарение на тези уроци, аз съм, където се намирам в момента и съм доволен от това. Следователно няма как да дефинирам грешки.

10. Кои бяха най-важните решения, които взехте във Вашата кариера?

Направих една драстична промяна преди години, когато работех в финансовата сфера. В един момент осъзнах, че не е там моето място и започнах да се ориентирам към ИТ бранша. Решението да напусна тогавашната си работа, без каквато и да е сигурност, изигра огромна роля в моето развитие и ми помогна да намеря своя път.