Uspješna LFP priča iz Zaboka

Tvrtka Epilog studio donijela je stratešku odluku o uporabi Epsonovih pisača velikog formata

27
lipanj
2017
| 11:42 Europe/Amsterdam
Tvrtka Epilog studio iz Zaboka specijalizirana je za tisak širokih formata i uspješno posluje uz pomoć Epsonovih pisača iz serije SureColor. Među klijente koji koriste usluge Epilog studija ubrajaju

Tvrtka Epilog studio iz Zaboka specijalizirana je za tisak širokih formata i uspješno posluje uz pomoć Epsonovih pisača iz serije SureColor. Među klijente koji koriste usluge Epilog studija ubrajaju se uspješne tvrtke iz sektora kozmetike i farmaceutike. Direktor tvrtke Epilog studio Vladimir Lihtar prije nabavke svakoga pisača temeljito analizira ponudu na tržištu, cijene proizvoda, brzine ispisa te kvalitetu ispisa koja je na kraju i najvažnija. U početku su koristili model SureColor SC-S50610, a nakon testiranja njegova nasljednika, modela SC-S60610, prema Lihtarovim riječima, cijene prednosti koje donose Epsonove tehnologije.

„Kada smo testirali model SC-S 60610 bili smo oduševljeni“, kaže Lihtar. „Nakon analize drugih opcija zaključili smo da je ovaj pisač znatno bolji od konkurencije u svojoj klasi. Povrh toga, tvrtka Epson je prihvatila sve kritike na njihove ranije modele i razvija je vrhunski proizvod. Pisač je masivne konstrukcije, a vođenje materijala je vrlo precizno i kada se radi s teškim rolama. Nove GS3 boje su izuzetnog gamuta i smanjuju potrošnju za oko 20 posto u odnosu na stari model. U odnosu na konkurenciju potrošnja je manja i do 50 posto. Cijena boje je najniža na tržištu za originalnu boju, tako da korištenje zamjenske boje naprosto ne dolazi u obzir. Sam rad pisača je izuzetno brz, a otpad je zanemariv“, zaključuje Lihtar

Proizvodnja tiskanih sjenila za svjetiljke bila je prvi posao Epilog studija u digitalnom tisku. Osim u pisače, investirali su i u RIP softver, spektrofotometar, a kasnije su narudžbe odredile tijek nabavke digitalne tiskarske opreme i uređaja. Danas je Epilog studio vrhunska digitalna tiskara orijentirana na tisak malog i velikog formata.

„Od 2013. krenuli smo u proizvodnju promotivnih materijala za farmaceutsku i kozmetičku industriju“, kaže Lihtar. „To su prema mome mišljenju dvije grane koje su u vrhu sa svojim zahtjevima prema dobavljačima tiskanih materijala. Danas radimo za više velikih klijenata koji su nas prepoznali kao pouzdanog partnera pri ispunjenju rokova i kvaliteti produkcije. U početku smo koristili model SC-S50610, no nakon nekog vremena pojavila se potreba za proširenjem kapaciteta proizvodnje. Temeljito sam istražio ponudu pisača na tržištu, analizirao brzine ispisa, cijene gotovih proizvoda i, najvažnije, kvalitetu ispisa. Posebno ističem korištenje profila koji koriste poseban Epsonov Contone raster, gdje do izražaja dolazi sitna točka i izuzetni prijelazi tonova. Jednostavnost korištenja doveli su do vrhunca. Izrada profila za materijal na koji vršimo tisak nam oduzima svega desetak minuta vremena, tako da za sve materijale koje koristimo, napravimo profil. Tim načinom rada dobivamo savršen otisak na bilo kojem materijalu a uštede na boji su znatne jer nema nepotrebnog nanosa boje koji je čest prilikom korištenja profila koji nisu prilagođeni materijalu. Nadalje, količina boje prilagođena materijalu i podloge se vrlo brzo suše nakon ispisa. Trenutno imamo osamdesetak profila koje smo sami izradili. Pisač koristimo za tisak PVC naljepnica, ceradnih bannera, papira, backlite filmova, rollup filmova i, u posljednje vrijeme, sve više tekstila“, dodaje.

  • Epilog studio u produkciji koristi prednosti novog modela SC-S60610
  • Pisač je masivno konstruiran, a vođenje materijala je vrlo precizno i kada se radi s teškim rolama
  • Odlikuje ga izuzetna jednostavnost uporabe
  • Podloge se vrlo brzo suše nakon ispisa jer je količina boje prilagođena materijalima