03
Februarie
2020
|
09:29
Europe/Bucharest

Studiu Epson: Costurile de print și calitatea printării sunt criteriile-cheie pentru decizia de achiziție a unei imprimante

București – 03 februarie 2020 – Costul cernelii (70%), urmat de costul de achiziție (68%) și de calitatea printării (48%) sunt principalele 3 criterii pe care le iau în considerare consumatorii în decizia de achiziției a unei imprimante, conform celui mai recent studiu Epson, realizat în Europa Centrală și de Est.

Chestionarul a fost realizat pentru a afla mai multe detalii despre obiceiurile de cumpărare și preferințele cumpărătorilor în materie de imprimante și a vizat peste 1.000 de respondenți din 15 țări precum România, Slovacia, Serbia, Cehia, Croația, Polonia, Turcia și altele, pe baza răspunsurilor oferite de clienți ai 16 retaileri din aceste țări.

În urma chestionarului s-a stabilit că aproximativ 70% dintre respondeți printează sub 50 de pagini pe săptămână, 9% dintre aceștia printează peste 200 de pagini pe săptămână, iar 4% peste 500 de pagini pe săptămână. Dintre respondeții chestionarului, 37% iau în considerare sau sunt hotărâți să achiziționeze un echipament care tipăreşte monocrom, pe când restul de 63% își îndreaptă atenția spre modele color.

Mai mult, 58% dintre cei care iau în considerare sau sunt hotărâți să achiziționeze o imprimantă monocrom au un volum de printare de peste 200 de pagini pe săptămână, iar printre cele mai populare modele monocrom achiziționate se numără Epson EcoTank M1120, M2140, M1100 și M3170.

Pentru aceștia, cele mai importante trei criterii pe care se bazează decizia de cumpărare sunt costul redus al cernelii/costul redus per pagină (69%), costurile de mentenanță (27%) și specificațiile (23%), urmate apoi de calitatea imprimării (21%), viteza de printare (20%) garanția (16%) și fiabilitatea (15%).

Astfel, rezultatele chestionarului demonstrează că decizia de a alege între o imprimantă monocrom sau color este influențată de volumul de printare, un volum mare fiind direct proportional cu dorința de a achiziționa unun model monocrom, atunci când imprimarea color nu este o necesitate.

Nu în cele din urmă, chestionarul arată că cele mai importante criterii care influențează decizia de cumpărare a unei imprimante, indiferent de tipul acesteia (color sau monocrom), sunt costul cernelii (70%), prețul de achiziție (68%) și calitatea printării (48%) pe primele locuri, urmate de viteza de printare (41%), fiabilitate (36%), specificații tehnice (34%), garanție (23%), designul sau mărimea (22%), brandul (21%) și impactul asupra mediului (8%).

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ceasuri şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 81.000 de angajaţi în 85 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

 https://global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.830 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2017 au fost de 1,7 miliarde de Euro. http://www.epson.ro