Belgrade,
10
Septembar
2018
|
14:22
Europe/Amsterdam

Takmičenje „Osvoji robota“ kompanije Epson

Tehnologija u rukama budućnosti: Epson organizuje takmičenje širom EMEAR regiona sa nagradom u vidu 3 robota

Industry 4.0 je stvarnost, a Epson – vodeća globalna kompanija na tržištu SCARA robota i dostavljač rešenja za automatizaciju još od 1980. – spreman je da preuzme lidersku poziciju po pitanju promena. Sa neprekidnim širenjem automatizacije, razvija se veliki broj novih i inovativnih primena za robote. Uz revoluciju koju su donele industriji i drugim sektorima, ove primene imaju potencijal da radikalno unaprede kvalitet poslovnog aspekta našeg života.

Takmičenje – osvojite do 3 robota

Epson predaje svoju najnoviju tehnologiju u ruke budućnosti: univerzitetima, fakultetima i istraživačkim institutima širom EMEAR regiona. Zašto smo izabrali obrazovne i istraživačke ustanove? Da bismo podržali rast, razvoj i konkurentnost industrije i automatizacije. Prijavite se online ( https://www.epson.eu/robots-contest ) od 1. septembra 2018.

  • Kandidati koji se prijave mogu da pošalju predloge do 15.
  • decembra 2018. i tako steknu mogućnost da osvoje do 3 Epson robota kao podršku za svoj projekat
  • Kandidati će se ocenjivati na osnovu kriterijuma koji obuhvataju inovaciju, obrazovanje, razvoj veština, jedinstvenu upotrebu robota i održivost
  • Kandidati koji uđu u najuži izbor biće pozvani da predstave svoju primenu pred žirijem

„Veštine i kreativnost su suština inovacije. Epson je prepoznao potrebu da se razvoj talenata i veština promovišu i podrže. Milenijalci, koji sačinjavaju 50% svetske populacije, suočiće se sa poslovnim svetom koji se radikalno razlikuje od današnjeg. Mi znamo da mladi imaju potencijal i zato je ovo takmičenje osmišljeno tako da stavi tehnologiju budućnosti u njihove ruke“, kaže Folker Španijer, direktor za rešenja u robotici za Epson Europe. Predviđa se da će broj robota u industrijskoj primeni  širom sveta do 2019. godine dostići 2,6 miliona jedinica. Naročito se očekuje da će u centralnoj i istočnoj Evropi prihvatanje robota imati rast i do 20% na godišnjem nivou, tokom naredne dve godine, što predstavlja najveći globalni rast posle Kine. Ovako visok rast postavlja robotiku na centralnu poziciju kad je u pitanju budućnost proizvodnje, zdravstvene nege i mnogih drugih sektora. Roboti mogu da pomognu i u obuci, redukciji otpada i smanjenju potrošnje energije. Epson pruža mogućnost mladim ljudima u EMEAR regionu da uz robote osmisle bolju budućnost.

Da biste učestvovali u takmičenju

Kliknite ovde:  https://www.epson.eu/robots-contest

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u tehnologiji i predana je povezivanju ljudi, stvari i informacija koristeći svoju originalnu, efikasnu, kompaktnu i preciznu tehnologiju. Uz paletu koja obuhvata sve od inkdžet štampača i digitalnih sistema za štampanje do 3LCD projektora, pametnih naočara, sistema senzora i industrijskih robota, ova kompanija je fokusirana na pokretanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata na poljima inkdžet štampača, vizuelnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike.

Epson grupu predvodi korporacija Seiko Epson sa sedištem u Japanu i nju sačinjava preko 80.000 zaposlenih u 86 kompanija širom sveta. Ova grupa se ponosi svojim doprinosima zajednicama u kojima posluje i neprestanim naporima da smanji negativan uticaj na životnu sredinu.

www.global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., koja se nalazi u Amsterdamu, predstavlja regionalno sedište Grupe za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Kompanija Epson Europe ima 1750 zaposlenih, a u fiskalnoj 2016. godini je ostvarila prodaju u vrednosti od 1,7 milijardi evra.

http://www.epson.eu

Ekološka vizija 2050. 

http://eco.epson.com/