Amsterdam,
04
augustus
2020
|
13:15
Europe/Amsterdam

Inventieve initiatieven in crisistijd: The Fashion Filter maakt mondkapjes die gezien mogen worden

The Fashion Filter is een online pop-up store geïnitieerd door The Fashion Tech Farm, by-wire.net and LABELEDBY. Onder het motto ‘samen kunnen we een verschil maken’, willen de initiatiefnemers de sociale acceptatie van het dragen van mondkapjes bevorderen door het ontwikkelen van stijlvolle mondkapjes waarmee je gezien mag worden. Alle producten worden on-demand en lokaal geproduceerd op de Fashion Tech Farm in Eindhoven.

De makers zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van de vorm, het patroon, de gebruikte materialen, de productiemethoden en de stijl van de mondkapjes. Zij maken hierbij gebruik van de kracht van geavanceerde digitale productietechnieken, zoals lasercutting en 3D-printing. Voor de sublimatie (de methode waarmee het kleurenpatroon op een wasbestendige manier op het materiaal wordt aangebracht), gebruikt men de Epson SureColor SC-F500 sublimatieprinter. Epson Europe levert inkt om het initiatief te ondersteunen.

Het resultaat is niet alleen modieus, maar dient ook een belangrijk maatschappelijk nut: het beperken van de verspreiding van virussen en bacteriën in kritieke tijden als deze. In veel Aziatische landen is het dragen van mondkapjes op straat de normaalste zaak van de wereld, maar in Europa wordt er vaak nog een beetje lacherig over gedaan. Bij The Fashion Filter hoopt men dat de stijlvolle ontwerpen van de mondkapjes zullen bijdragen aan de normalisatie van mondkapjes in het Europese straatbeeld.

De mondkapjes worden geleverd met drie wegwerpfilters, die bestaan uit drie beschermende lagen (PP70, Viscose50, PP20). Deze materialen zijn getest door TNO en Vlisco voor een juiste samenstelling van hydrofobe en hydrofiele materialen. De mondkapjes zijn te bestellen via www.thefashionfilter.nl.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com