10
Januar
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Trajnostna tehnologija: 5 najboljših nasvetov za majhna in srednje velika podjetja

Pet načinov, kako lahko majhna in srednje velika podjetja izboljšajo svojo okoljsko trajnost.

 

Raziskava je pokazala, da tudi danes majhna in srednje velika podjetja zaostajajo, ko gre za okolju prijazno tehnologijo. Pravzaprav jih je le 24 %1  pripravljeno vložiti v izboljšanje trajnosti. Ali je pravzaprav res presenetljivo, da imajo manjša podjetja, z manjšimi proračuni, ob delavcih, ki jih je treba plačati, računih, ki jih je treba poravnati, in strankah, ki jih je treba zadovoljiti, večje prioritete? Na kratko, res je. Številna podjetja menijo, da je trajnost drag dodatek, kljub dejstvu, da ne koristi le okolju, temveč tudi organizacijam, ki delujejo trajnostno. Z nižjimi stroški, privarčevano energijo in večjo donosnostjo naložbe je okolju prijazna tehnologija izjemna naložba za podjetja vseh velikosti, pri tem pa ne smemo zanemariti pozitivnega vpliva na naš planet. To pa še ne pomeni, da je mogoče enostavno prepoznati, kje začeti. Tako smo sestavili seznam najboljših načinov, ki omogočajo bolj trajnostno tiskanje v vašem podjetju in hitro donosnost naložbe.

Ocenite škodo

Poiščite ponudnika storitev upravljanja tiskanja, ki ponuja okoljske izračune za oceno porabe energije, papirja in količine odpadkov pri vaših tiskalnikih. Ocena se mora osredotočati na prepoznavanje področij, kjer lahko zmanjšate svoj vpliv na okolje, na podlagi tega pa priporočati uravnoteženo razmestitev strojne in programske opreme za zmanjšanje porabe energije, papirja ter potrošnega materiala.

Združite svoje naprave

Večnamenski tiskalniki predstavljajo priložnost, da združite več naprav v eno samo, kar se lahko izkaže za zelo stroškovno učinkovito, pri tem pa prihranite na potrošnem materialu in času za skrbništvo ter upravljate z manj viri.

Bodite energetsko učinkoviti

Razmislite o energetsko učinkovitih izdelkih, ki ustrezajo zahtevam za okolju prijazne oznake, kot sta ENERGY STAR in Blue Angel. Naprave, ki izpolnjujejo najnovejše zahteve za ENERGY STAR, so lahko do 40 % bolj energetsko učinkovite kot ostale naprave2. Poiščite tiskalnike in večnamenske naprave s kratkim časom ogrevanja ter načinom globokega spanja in varčevanja s tonerjem.

Poskrbite za varno tiskanje

Ljudje pogosto pošljejo opravila tiskalniku, nato pa pozabijo na natise. Ti natisi lahko nato pristanejo naravnost v košu za recikliranje ali v napačnih rokah, kar je še huje. Varno tiskanje omogoča uporabnikom, da lahko natisnejo dokumente šele, ko potrdijo svojo pristnost s pametno kartico ali kodo PIN. S tem poskrbite za manj odpadkov, manj nepotrebnih stroškov in višjo raven varnosti.

Postavite pravila

S pravili za tiskanje na podlagi atributov, kot so barva, število strani itd., lahko preusmerite tiskalna opravila na stroškovno najbolj učinkovito napravo za določeno opravilo, ne glede na to, kje v omrežju je. Tako boste poskrbeli za prihranke pri vsakem tiskanju. Trajnostna infrastruktura tiskanja namreč ne bo le izboljšala vašega okoljskega vpliva, temveč bo tudi znižala stroške, izboljšala produktivnost in zmanjšala tveganja. Organizacije, ki so že naredile korak k trajnostnemu tiskanju, že žanjejo sadove. Raziskave kažejo, da prekašajo svoje tekmece, ne le glede vpliva na okolje, temveč tudi glede zanesljivosti naprav, varnosti dokumentov in nižjih stroškov. Ko boste poskrbeli za vse zgoraj našteto, bo tudi vaše podjetje deležno enakih koristi. Epsonove storitve za upravljanje tiskanja vam dajejo moč, da znižate stroške in ogljični odtis. Odkrijte jih še danes na naslovu http://www.epson.eu/print365

1 Študija o trajnosti, Quocirca, maj 2016

2 https://www.energystar.gov/index.cfm?c=manuf_res.web_based_tools_prodspec