DTG-izpis prinaša rast poslovanja

Podjetje T.K.B.M. iz Ljubljane uporablja SC F-2000 za izpis poskusnih odtisov na majicah

27
Junij
2017
| 11:52 Europe/Amsterdam
Ljubljančana Marjan Belec in Tomaž Kopač sta se v zgodnjih devetdesetih letih ukvarjala z ozvočenjem raznih dogodkov. Vendar ker je tovrstno delo omejeno na vikende, sta po nekaj »dolgočasnih« letih

Ljubljančana Marjan Belec in Tomaž Kopač sta se v zgodnjih devetdesetih letih ukvarjala z ozvočenjem raznih dogodkov. Vendar ker je tovrstno delo omejeno na vikende, sta po nekaj »dolgočasnih« letih zaželela delati tudi med samim tednom. Njune želje je kmalu doumel Aleš Horvat, izkušeni profesionalec v offset tisku. Garaža Marjanovega strica je kmalu postala majhna tiskarna. V kratkem se je ekipi pridružil tudi Tomaž Pogačar. Četverica deli navdušenost nad novimi tehnologijami ter ne glede na potrebe trga ves zaslužek vlaga v novo opremo in šele nato krene v iskanje posla. Tako tudi danes funkcionira njihovo podjetje T.K.B.M. Ponujajo zelo široko ponudbo proizvodov – od offseta, tamponskega tiska, sitotiska, digitalnega tiska na papirju, do digitalnega tiska na tekstilu.

V podjetju T.K.B.M. je približno trideset zaposlenih, vendar se bo s povečevanjem investiranja in obsega poslovanja zagotovo povečevalo tudi samo podjetje. Za potrebe izpisa na majice zdaj uporabljajo model tiskalnika Epson SureColor SC F-2000, ki omogoča neposreden izpis na tekstilu (DTG – direct-to-garment), ki predstavlja odlično dopolnilo klasičnemu direktnemu sitotisku in tisku s preslikači.

„Testirali smo nekaj tiskalnikov za majice različnih proizvajalcev in spoznali, da vsi tovrstni tiskalniki v tem razredu temeljijo na Epsonovi tehnologiji. Zaključek o nakupu je bil povsem preprost: če imamo Epsonovo tehnologijo, jo bomo kupili pri Epsonu,«pravi Tomaž Kopač, eden od solastnikov podjetja T.K.B.M. „Konkurenčni tiskalniki so namreč pravzaprav predelani Epsonovi tiskalniki, namenjeni za izpis na papirju, z dograjenim predalom za majice. Model SC F-2000 je konstruiran za neposreden izpis na oblačila, kar je bil razlog za nakup. Že v toku dveh mesecev uporabe smo naredili zelo veliko število odtisov. Proizvod iz naše tiskarne mora biti vrhunske kakovosti in prav to smo dobili z modelom SC F-2000,«dodaja Kopač.

SureColor SC F-2000 odlično izpolnjuje potrebe po tiskanju malih naklad, kar je, pravi Kopač, prej povzročalo preglavico, ko smo uporabljali klasične tehnike. Takšen tiskalnik je odličen za izdelavo poskusnih majic, ki jih predstavljamo strankam. V kolikor kupec izbere manjšo naklado, se majice enostavno natisnejo na tiskalniku Epson SC F-2000. Ko gre za večjo količino, se uporablja sitotisk ali izdelava preslikačev. S takšnim tiskalnikom se vzorec ugodno natisne v nekaj izvodih in potem lahko stranka zelo preprosto izbere velikost odtisa, kontrast in položaj na majici.

»Ta proces sva prej izvajala na zaslonu monitorja, natisnila izpis in ga pošiljala stranki. Danes je to veliko boljša rešitev in so stranke z njo zelo zadovoljne,« zaključuje Kopač.

  • T.K.B.M. je nabavil Epsonov tiskalnik DTG, ker so vsi konkurenčni proizvodi zasnovani prav na Epsonovih tehnologijah
  • SureColor SC F-2000 omogoča enostaven odtis poskusnihvzorcev in hitro korekcijo pred tiskanjem velike serij
  • SC F-2000 je odlično dopolnilo klasičnemu sitotisku in tisku s preslikači