Amsterdam,
03
januari
2018
|
15:55
Europe/Amsterdam

UNICEF vertrouwt op Epson voor Photo of the Year award

Bij het jureren van een van de meest prestigieuze fotoprijzen van het afgelopen jaar, is het van groot belang dat de inzendingen op dezelfde uniforme manier en in hoge kwaliteit worden geprint. Daarom gebruikte UNICEF Duitsland Epson-printers om de meer dan 1.500 inzendingen voor de UNICEF Photo of the Year Award af te drukken.

Professionele fotografen van over de hele wereld stuurden hun werk in voor de jaarlijkse award van UNICEF Duitsland. Het levert confronterende en persoonlijke beelden op van kinderen en hun leefomstandigheden wereldwijd, soms ontroerend en aangrijpend, soms vrolijk en hoopgevend.

Er werden dit jaar meer dan 1.500 foto’s uit 24 landen ingestuurd en de expertjury wilde zekerstellen dat alle beelden op een eerlijke manier konden worden vergeleken, door ze op hetzelfde papier en in hetzelfde formaat af te drukken. Epson drukte de foto’s af op Epson SureLab Pro Paper Luster 285 met behulp van de Epson SureLab SL-D3000.

“Fotografie zit in het DNA van Epson,” zegt Henning Ohlsson, Managing Director, Epson Germany en CSR director, Epson Europe. “Beeld kan een erg krachtige boodschap overbrengen en wij vinden het belangrijk dat foto’s op een natuurgetrouwe en hoogwaardige manier worden weergegeven. We zijn trots dat de inzendingen op de best mogelijke manier aan de jury kon worden gepresenteerd, dankzij de inzet van Epson-technologie.”

De Photo of the Year award werd gewonnen door de Amsterdammer Muhammed Muheisen, met een foto van de vijfjarige Syrische vluchtelinge Zahra Mahmoud. De foto vertelt het afschuwwekkende verhaal van de verschrikkingen en de verwoestingen die het meisje al op jonge leeftijd mee moest maken en staat volgens UNICEF Duitsland symbool voor het lot van miljoenen andere kinderen.

Epson heeft bovendien de foto’s van de tentoonstelling ‘UNICEF Photo of the Year’ afgedrukt. De winnende foto’s zijn tot midden januari te bezichtigen in het Haus der Bundespressekonferenz in Berlijn.

 

Over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van efficiënte en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van Epson loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 80.000 werknemers in 86 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken. global.epson.com
 

Over Epson Europe 
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.750 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2016 een omzet van 1,7 miljard euro. epson.eu

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com