Amsterdam,
03
januari
2018
|
15:55
Europe/Amsterdam

UNICEF vertrouwt op Epson voor Photo of the Year award

Bij het jureren van een van de meest prestigieuze fotoprijzen van het afgelopen jaar, is het van groot belang dat de inzendingen op dezelfde uniforme manier en in hoge kwaliteit worden geprint. Daarom gebruikte UNICEF Duitsland Epson-printers om de meer dan 1.500 inzendingen voor de UNICEF Photo of the Year Award af te drukken.

Professionele fotografen van over de hele wereld stuurden hun werk in voor de jaarlijkse award van UNICEF Duitsland. Het levert confronterende en persoonlijke beelden op van kinderen en hun leefomstandigheden wereldwijd, soms ontroerend en aangrijpend, soms vrolijk en hoopgevend.

Er werden dit jaar meer dan 1.500 foto’s uit 24 landen ingestuurd en de expertjury wilde zekerstellen dat alle beelden op een eerlijke manier konden worden vergeleken, door ze op hetzelfde papier en in hetzelfde formaat af te drukken. Epson drukte de foto’s af op Epson SureLab Pro Paper Luster 285 met behulp van de Epson SureLab SL-D3000.

“Fotografie zit in het DNA van Epson,” zegt Henning Ohlsson, Managing Director, Epson Germany en CSR director, Epson Europe. “Beeld kan een erg krachtige boodschap overbrengen en wij vinden het belangrijk dat foto’s op een natuurgetrouwe en hoogwaardige manier worden weergegeven. We zijn trots dat de inzendingen op de best mogelijke manier aan de jury kon worden gepresenteerd, dankzij de inzet van Epson-technologie.”

De Photo of the Year award werd gewonnen door de Amsterdammer Muhammed Muheisen, met een foto van de vijfjarige Syrische vluchtelinge Zahra Mahmoud. De foto vertelt het afschuwwekkende verhaal van de verschrikkingen en de verwoestingen die het meisje al op jonge leeftijd mee moest maken en staat volgens UNICEF Duitsland symbool voor het lot van miljoenen andere kinderen.

Epson heeft bovendien de foto’s van de tentoonstelling ‘UNICEF Photo of the Year’ afgedrukt. De winnende foto’s zijn tot midden januari te bezichtigen in het Haus der Bundespressekonferenz in Berlijn.

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com