Amsterdam,
12
november
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Verandering: ga je erin mee of trap je op de rem?

“De pessimist klaagt over de wind, de optimist verwacht dat wind zal draaien en de realist stelt de zeilen bij.” Met dit citaat gaf de Amerikaanse schrijver William Arthur Ward de verschillende houdingen van mensen ten opzichte van verandering weer. Het is een zeer bekend citaat waarvan de relevantie eens in de zoveel tijd in gewicht toeneemt.

Verandering is de mens namelijk niet vreemd. Een van de tijdperken waar mensen met ingrijpende veranderingen moesten omgaan was de start van de industrialisatie aan het einde van de 18e eeuw. Machinetechnologie vaagde destijds traditionele manieren van werken op een hoog tempo weg. Stoommachines versnelde en veranderde productieprocessen, de komst van de trein en kilometerslange spoorlijnen stelden mensen in staat om in een korte tijd lange afstanden af te leggen. De wereld werd groter en kleiner tegelijk. Dat had een enorme impact op mensen en samenlevingen in het algemeen.

Momenteel zijn de veranderingen waarmee we te maken hebben door de wereldwijde pandemie niet minder ingrijpend dan tijdens de Industriële Revolutie. De manier en betekenis van werk verandert nu gigantisch snel, we houden discussies over arbeidsomstandigheden en bijzondere vergoedingen en de manier hoe we nu werken heeft grote invloed op gezinnen en het sociale leven van mensen in het algemeen. Dat legt ook een grote verantwoordelijkheid neer bij jou als leidinggevende.

De digitale versnelling dwingt ons tot gedragsverandering. de vraag is: wat voor veranderaar ben jij? Doe de test om erachter te komen.

Natuurlijk weten we dat ook als COVID-19 de wereld niet op z’n kop had gezet, dat technologie de werk-, studeer- en leeromgeving verandert. Dat gebeurt al jaren. Bovendien is werken op afstand is natuurlijk geen nieuw concept. Maar wel nieuw is de universele schaal van thuiswerken, het is nu de norm. En het is dankzij virtuele platforms en netwerken dat onze huizen omgetoverd zijn tot home offices. Die noodgedwongen verandering is enorm snel gegaan, alsof we op het gebied van digitalisering ‘in één weekend van 2020 in 2030 zijn beland’ tekende de Volkskrant op uit de mond van een onderwijsvernieuwer.

En daarmee raken we de kern van de uitdaging waar jij als manager voor staat. Hoe zorg je dat je mensen en je organisatie meebuigen en succesvol veranderen? In 2017 voerde Epson onderzoek uit naar de verwachte technologische revoluties op de werkplek in Europa. Destijds verwachtte 85% van de Europeanen al dat nieuwe technologieën voor ingrijpende veranderingen van de werkplek zouden gaan zorgen, wat zelfs tot 90% steeg onder respondenten uit het bedrijfsleven. 

Deze twee conclusies kwamen daar onder andere uit voort:

  • Werkgevers hebben behoefte aan een duidelijke strategie om zich aan te passen aan de verwachte veranderingen
  • Leidinggevenden worden geacht hun werknemers door de verandering heen te kunnen loodsen

Een lange-termijn visie is noodzakelijk om verandering te benutten in je voordeel. Alleen daarmee kun je als werkgever een duidelijke strategie uittekenen en je mensen te sturen te midden van de versnelde verandering. Namelijk, de versnelde ontwikkeling van nieuwe manieren van werken gaat zich permanent laten gelden. Zelfs met zicht op een vaccin moeten werkgevers en leidinggevenden nadenken over hoe thuiswerken permanent ingepast gaat worden en hoe arbeidsvoorwaarden daarop aansluiten. Bijvoorbeeld bij hybride vormen, waarbij mensen twee dagen thuis werken en de rest op kantoor. Die nieuwe vormen hebben invloed op data opslag, communicatietechnologie, werkwijzen, klantcontact, effectiviteit en productiviteit en bijvoorbeeld om- en bijscholing.

De Britse premier Boris Johnson zei daarover: “Terwijl oude soorten van werk wegvallen, bieden nieuwe kansen zich snel aan.” Hij refereerde daarbij aan de regeringsbelofte om een groot deel van de mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt bij of om te scholen. Dat gebeurt niet alleen in Engeland, ook minister Koolmees van Sociale Zaken heeft hier vergaande plannen voor liggen, die in iedere vorm uitdagend zullen zijn voor werknemers en werkgevers. In 2017 had minder dan de helft van de ondervraagde werknemers (47%) vertrouwen in hun werkgever dat zij om- of bijscholing in goede banen kunnen leiden.

Terwijl de wind van verandering over de hele wereld waait, willen we bij Epson nogmaals de houding van mensen ten aanzien van verandering onderzoeken. Daarom hebben we een test gelanceerd die je helpt om je eigen veranderingsprofiel inzichtelijk te maken. Daarmee kun je beter begrijpen hoe jij omgaat met verandering. Met die informatie ben je in staat ook daar weer verandering in teweeg te brengen. De vraag is dus al volgt:Klaag je over de wind, denk je dat deze draait of pas je je aan? DOE DE TEST

 

Boilerplate

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com