Amsterdam,
28
mei
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Werken op afstand en toch aanwezig zijn

Een groot deel van de Nederlandse bevolking moest de afgelopen maanden noodgedwongen thuis werken, maar sommige taken blijven moeilijk om op afstand uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan technisch ingewikkelde reparatie- of onderhoudswerkzaamheden van grote machines: daarbij is het handig als de technicus of monteur precies kan zien wat er gebeurt. Maar een specialist op locatie brengt natuurlijk het risico van virusoverdracht met zich mee. Bovendien leveren veel fabrikanten van grote machines aan klanten over de hele wereld, wat betekent dat het een aanzienlijke tijd in beslag kan nemen voor de onderhoudsmonteur bij de klant arriveert. De technologie heeft gelukkig niet stilgestaan de afgelopen jaren en technici kunnen nu in realtime meekijken met hun klanten: zo kunnen zij de servicelevels verhogen, vakkundig onderhoud waarborgen en een eventuele virusoverdracht voorkomen.

Augmented reality is volwassen geworden met de introductie van de Epson Moverio BT-300, de lichtste binoculaire doorzichtige smart glasses met OLED-display op de markt. Dankzij de uitgebreide reeks sensoren in de headset en de controller, GPS, microfoon en camera, is het mogelijk verbazingwekkende en unieke ervaringen te creëren, met toepassingen voor zowel de consumentenmarkt als voor de zakelijke wereld.

Augmented reality in de praktijk

Een voor de hand liggende toepassing is assistentie op afstand, zoals de Spaanse fabrikant van verpakkingsmachines Comexi succesvol heeft toegepast (zie onderstaande video). Dankzij de Moverio kan een specialist op het hoofdkantoor van Comexi een technicus op locatie begeleiden om het probleem met de machine op te lossen. De specialist kan op verschillende manieren met de technicus interacteren, bijvoorbeeld door een aanwijzer of via screenshots.

Het Italiaanse Marchesini Group ondersteunt zijn complexe machines wereldwijd met behulp van Augmented reality (zie onderstaande video). De combinatie van de remote assistance software Acty en de Epson Moverio maakt het voor de technici van het bedrijf mogelijk om met eigen ogen zien wat er zich op de klantlocatie afspeelt en zo kunnen zij de klant assisteren bij reparaties, onderhoud en analyse.

Ook Siemens Mobility GmbH uit Duitsland, dat apparatuur als motoren, versnellingsbakken en omvormers voor railtransport ontwikkelt en produceert, heeft de communicatie met klanten geoptimaliseerd dankzij de Epson Moverio (zie onderstaande video). Waar er voorheen een grote hoeveelheid telefoonvergaderingen en meerdere meetings nodig waren om een enkel probleem op te lossen, kan het bedrijf nu direct instructies sturen naar de specialist op locatie en eventuele gebreken veel sneller opsporen. Het werkt zelfs zo goed dat Siemens de oplossing op alle bedrijfslocaties wil gaan gebruiken.

Sneller en veiliger werken

Hoewel er altijd wel situaties blijven bestaan waar een fysieke aanwezigheid van een specialist noodzakelijk zal zijn, kan Augmented reality in veel gevallen helpen om de anderhalvemetersamenleving te ondersteunen en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen, uitval te minimaliseren en de communicatie te optimaliseren. Meer weten over de Epson Moverio BT-300 en de vele mogelijke toepassingen? Bezoek onze site!

 

Over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en toegewijd om een onmisbaar bedrijf te worden voor de maatschappij, door mensen, dingen en informatie met elkaar te verbinden door middel van zijn efficiënte, compacte en precisie-technologieën. Het bedrijf richt zich op het stimuleren van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van de klant op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica. Epson is trots op zijn bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving en op zijn continue inspanningen om de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling te realiseren.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, genereert jaarlijks een omzet van meer dan 1 biljoen JPY. global.epson.com

Ecologische visie 2050 - eco.epson.com